فهرست مطالب

دنیای میکروب ها - سال دوم شماره 3 (پیاپی 4، پاییز 1388)

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال دوم شماره 3 (پیاپی 4، پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی بهزاد، زهرا منافی، محمد رنجبر صفحه 141
    سابقه و هدف
    امروزه استفاده از باکتری ها به طور گسترده ای برای بازیابی فلزات از باطله ها، کانسنگ ها و کنسانتره های مس استفاده می شود. درک عملکرد باکتری ها نسبت به انواع مواد با کانی شناسی مختلف به منظور بهبود فرایندها و انتخاب باکتری های مناسب بسیار حائز اهمیت است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر کانی شناسی غبار کوره ها و کنسانترهفلوتاسیون بر بازیابی مس با استفاده از باکتری های مزوفیل می باشد.
    مواد و روش ها
    تاثیر کانی شناسی مواد مورد عملیات بر بازیابی بیولوژیکی مس به روش بیولیچینگ با استفاده از دو نوع مواد غبار متالورژیکی و کنسانتره کارخانه تغلیظ مجتمع مس سرچشمه با کانی شناسی متفاوت بررسی شد. آزمایش های بیولیچینگ با استفاده از مخلوط باکتری های اسیدیتوباسیلوسفرواکسیدانس، اسیدیتوباسیلوستیواکسیدانس و لپتوسپریلیومفرواکسیدانس در ظروف لرزان انجام شدند.
    یافته ها
    عمده کانی های موجود در غبار سولفیدهای ثانویه مانند کالکوسیت و کوولیت و عمده کانی های موجود در کنسانترهسولفیدهای اولیه همانند کالکوپیریت بودند. نرخ بازیابی مس از غبار g/L/day 835/0 و از کنسانترهg/L/day 403/0 بدست آورده شد. بررسی های سینتیکی نیز نشان دادند که ثابت نرخ در مورد غبار day-1 125/0 و در مورد کنسانترهday-1 010/0 می باشد.
    نتیجه گیری
    ویژگی های کانی شناختی مواد مورد عملیات تاثیر شاخصی در بیولیچینگ نشان داد.به علت نرخ حلالیت بالای سولفیدهای ثانویه، نرخ بازیابی و نیز بازیابی کلی غبار نسبت به کنسانتره بیشتر بود. اکسیداسیون کالکوپیریت در مقدار اکسیداسیون نسبتا پائین(حدود 44 %) متوقف شد و زمان آب شویی اضافی افزایش بازیابی را به دنبال نداشت. آزمایش ها نشان داد که کشت مزوفیلیک استاندارد در دمای 35 درجه سانتی گراد در اکسیدکردنکانی های سولفیدی ثانویه بسیار موفق بود، اما برای کانی های سولفیدی اولیه مس به ویژه کالکوپیریت موثر نبود.
    کلیدواژگان: کانی شناسی، غبار کوره ها، کنسانترهفلوتاسیون، بازیابی بیولوژیکی مس، مزوفیل ها
  • صادق قربانی دالینی، محمد کارگر، عباس دوستی، پژمان عباسی، نگار صعود صفحه 149
    سابقه و هدف
    مقاومت هلیکوباکتر پیلوری به کلاریترومایسین تا حد قابل توجهی باعث کاهش اثرات درمانی داروی مذکور گردیده است. هدف از این پژوهش ارزیابی روش مستقیم real-time PCR و مقایسه آن با روش دیسک دیفیوژن برای شناسایی مقاومت به کلاریترومایسین در هلیکوباکتر پیلوری می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت تجربی برروی 45 نمونه بیوپسی تهیه شده از بیماران دارای اختلالات گوارشی انجام شد. در تمامی نمونه های مورد بررسی وجود هلیکوباکتر پیلوری با کشت، RUT و PCR معمولی تایید گردید. همچنین مقاومت به کلاریترومایسین با استفاده از روش CLSI (Clinical and Laboratory Standard Institute) و real-time PCR با استفاده از پروب اختصاصی ناحیه پپتیدیلترانسفراز ژن 23SrRNAهلیکوباکتر پیلوریانجام شد.
    یافته ها
    با استفاده از روش دیسک دیفیوژن، 20 نمونه حساس (44/44%) و 25 نمونه مقاوم (56/55%) به کلاریترومایسین شناسایی گردید. اما با استفاده از روش real-time PCR در 20 نمونه ژنوتیپ مقاوم (44/44%)، 5 نمونه ژنوتیپ مخلوط (11/11%) و در 20 نمونه ژنوتیپ حساس (44/44%) به کلاریترومایسین شناسایی گردید. همچنین نتایج نشان داد که حساسیت این تکنیک برابر 40 باکتری یا 80 کپی از ژن 23S rRNA می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که روش real-time PCRدارای حساسیت و دقت مناسبی برای شناسایی مقاومت به کلاریترومایسین در کمترین زمان ممکن است.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، کلاریترومایسین، Real، time PCR
  • مجید مقبلی، حمید نوشیری صفحه 155
    مقدمه و هدف
    آمیلاز یکی از آنزیم های صنعتی مهم می باشد که در صنایع غذایی، تولید شوینده ها، تولید گلوکز، نساجی و کاغذ سازی کاربرد دارد. باسیلوس ها، از مهم ترین میکروارگانیسم های تولید کننده آمیلاز و پروتئاز می باشند. هدف از این پژوهش جداسازی باسیلوس گرمادوست مولد آنزیم آلفا- آمیلاز از منابع گرم استان سمنان و تعیین فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز می باشد.
    مواد و روش ها
    به صورت تصادفی نمونه های خاک و کود از محیط و آب از چشمه های آب گرم استان جمع آوری شد. پس از تهیه رقت، نمونه ها بر روی محیط کشت نشاسته آگار کشت و سپس از نظر تولید آمیلاز مورد بررسی قرار گرفتند. فعالیت آنزیم آلفا – آمیلاز تولیدی به وسیله باکتری های جدا شده با استفاده ازروش دی نیترو سالیسیلیک اسید (DNS) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    از بین 10 نمونه باکتری تولید کننده آمیلاز جدا شده، دو نمونه دارای بیشترین میزان فعالیت u/ml 5/104 و u/ml 2/61 بودند. هر دو نمونه متعلق به جنس باسیلوس ها بوده که اولی مزوفیل و دومی گرمادوست بود. با توجه به جدول باسیلوس های کتاب برگی مشخص گردید که نمونه گرمادوست متعلق به گونه باسیلوس لیکنی فرمیس می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به مصرف بالای آنزیم آمیلاز و عدم تولید این آنزیم در ایران، سویه باکتریایی باسیلوس لیکنی فورمیس جدا شده در این پژوهش باتوان تولید u/ml 2/61 آنزیم آمیلاز می تواند به عنوان یک کاندید مناسب جهت تولید این آنزیم مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: باسیلوس لیکنی فورمیس، آلفا آمیلاز، چشمه آب گرم
  • نجمه نامدار *، یحیی تهمتن، محمدکارگر، محمدحسین حسینی صفحه 161
    سابقه و هدف

    اشریشیا کلیO157:H7 یکی از پاتوژنهای نوظهور منتقل شونده از طریق غذا است که بیماری های خطرناکی مانند سندرم اورمیهمولیتیک (HUS) را در انسان ایجاد میکند. هدف از این پژوهش ارزیابی اثر پروبیوتیک یبیفیدوباکتریوم علیه رشد اشریشیا کلیO157:H7 در شرایط آزمایشگاهیمی باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به صورت تجربی بر روی سویه های جدا شده از نمونه های بالینی و سویه استاندارد اشریشیا کلیO157:H7 انجام شد. تمامی نمونه های بالینی در محیط های براین هارت اینفیوژن براث و تریپتون سوی براث غنی سازی و سپس در محیط های اختصاصی CT-SMAC کشت داده شدند. از آزمون های بیوشیمیایی، سرولوژی، PCRچندگانه و کشت در رده سلولی ورو برای تایید و ویروتایپینگ سویه های وروتوکسیژن یکاشریشیا کلیO157:H7 استفاده شد. همچنین برای ارزیابی اثر آنتاگونیسمی گونه های پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بر سویه های بیماری زا روش انتشار در آگار (AGD) بکار برده شد.

    یافته ها

    با توجه به میزان پروبیوتیک مورد استفاده، تمامی سویه های مورد بررسی دارای قطر هاله 15 تا 30 میلی متر بر روی سویه های مولد شیگا توکسین اشریشیا کلیO157:H7بودند. اثر آنتاگونیسمی سویه های پروبیوتیک در pH خنثی نشان داده شد. اما اسیدهای آلی تاثیر معنی داری بر مهار سویه های بیماری زا نداشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که پروبیوتیک هایبیفیدوباکتریوم بر روی باکتری اشریشیا کلیO157:H7 اثر مهاری دارد، اما دلیل این تاثیر تنها تولید اسیدهای آلی و pH اسیدی نمی باشد.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک ها، بیفیدوباکتریوم، اشریشیا کلیO157:H7، اثر آنتاگونیستی
  • شیلا جلال پور، حمید ابوسعیدی صفحه 169
    سابقه و هدف
    لایه-Sخارجی ترین پروتئین در اغلب آرکی ها و باکتری ها است و با مهار ورود آنتی بیوتیک ها منجر به افزایش بیماری زایی در باکتری ها می گردد. با توجه به نقش دست پرسنل و سطوح بیمارستان در ایجاد عفونت های بیمارستانی، آلودگی منابع مزبور با سویه های باسیلوس سرئوسواجد لایه-S و بتا-لاکتاماز منجر به گسترش عفونت های بیمارستانی مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها می گردد. هدف از این پژوهش بررسی فراوانی لایه-Sو بتا-لاکتاماز، هم چنین نقش لایه-S در مهار ورود آنتی بیوتیک ها در سویه های باسیلوس سرئوسجداسازی شده از دست پرسنل و سطوح بیمارستان می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 274 نمونه تهیه شده از بیمارستان فوق تخصصی الزهرا و دانشگاه اصفهان در سال های 1386-1384 در انجام گرفت. برای آماده سازی نمونه ها از کشت 16 ساعته باکتری روی محیط TSA (Tryptone Soya Agar) استفاده شد و نمونه ها توسط 10X SDS-PAGE الکتروفورز شدند. آنتی بیوگرام نمونه ها بر اساس روش کربیبائر و تولید بتا-لاکتاماز بر اساس روش اسیدومتریک انجام گرفت.
    یافته ها
    از 274 نمونه جمع آوری شده، فراوانی باسیلوس سرئوس 49/9% بود. از 13 سویه باسیلوس سرئوس جداسازی شده از دست پرسنل، 11 مورد (6/84%) و از 13 سویه باسیلوس سرئوس جداسازی شده از سطوح بیمارستانی 1 مورد (7/7%) نانوساختارلایه-Sرا تولید نمودند. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد که سویه های فاقد لایه-S در مقایسه با سویه های واجد آن حساسیت بیشتری در برابر آنتی بیوتیک ها دارند. همچنین تمامی سویه های دارای لایه-S، مولد بتا-لاکتاماز بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان دهنده ی شیوع سویه های باسیلوس سرئوسواجد لایه-S و بتا-لاکتاماز در بیمارستان می باشد که این امر می تواند منجر به گسترش عفونت های بیمارستانی مقاوم در برابر آنتی بیوتیک گردد و بنابراین ضرورت انجام تدابیر مناسب به منظور کاهش انتقال عوامل بیماری زا و مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های بیماری زا وجود دارد.
    کلیدواژگان: لایه، S، باسیلوس سرئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتا، لاکتاماز، عفونت های بیمارستانی
  • محمدحسین شاه حسینی، زهره اسماعیلی، الهام مسلمی، پریچهر یغمایی صفحه 183
    سابقه و هدف
    شناسایی بیماری هپاتیت B یکی از مشکلات اساسی مراکز همودیالیز محسوب می شود. هدف از این پژوهش راه اندازی و بهینه سازی روش مولکولی تکثیر هم دماییبه واسطه حلقه (LAMP) برای ارزیابی شیوع ویروس هپاتیت B در نمونه های سرمی افراد همودیالیزی است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی سرم 136 بیمار مراجعه کننده به 3 مرکز همودیالیز بیمارستان مصطفی خمینی (53 نمونه)، بیمارستان چمران (54 نمونه) و بیمارستان عرفان (31 نمونه) انجام شد. پس از استخراج DNA با استفاده از 6 پرایمر اختصاصی ژن HBsAg شرایط واکنش و غلظت مواد برای تشخیص HBV بهینه سازی گردید. همچنین محصولات واکنش با استفاده از روش ژل الکتروفورز با استفاده از اتیدیومبروماید و سایبرگرین ارزیابی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه حساسیت روش بهینه سازی شده LAMP، 4 ذره ویروسی بود. همچنین این روش ویژگی بسیار بالایی داشت. از افراد مراجعه کننده به بیمارستان مصطفی خمینی 13 مورد به وسیله تکنیک LAMP و 7 مورد به وسیلهPCR و از افراد مراجعه کننده به بیمارستان چمران 4 مورد به وسیله تکنیک LAMP و 2 مورد به وسیلهPCR مثبت بودند. اما میزان شناسایی ویروس در افراد مراجعه کننده به بیمارستان عرفان با استفاده از هر دو تکنیک یکسان (2 مورد) بود.
    نتیجه گیری
    برای شناسایی ویروس هپاتیت B، روش LAMP در مقایسه با روش PCR معمولی بسیار سریع تر، مقرون به صرفه تر و دقیق تر است.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، همودیالیز، LAMP، PCR
  • زهرا پور فریدون قصر الدشتی، پرفسور چیداندا شرما صفحه 193
    سابقه و هدف
    یکی از اهداف پژوهش های جدید شناسایی گیاهان دارای ویژگی های درمانی است. هدف از این پژوهش، ارزیابی ویژگی ضدسرطانی گروهی از گیاهان با روش غربال گری سریع میزان کشندگی میگوی آب شور است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت تجربی بر روی 19 نمونه گیاه تهیه شده از کمپ دانشگاه بنگلور، دارای فعالیت ضد سرطانی ناشناخته و 3 نمونه گیاه شناخته شده دارای ویژگی ضدسرطانی به عنوان کنترل انجام شد. پس از عصاره گیری گیاهان یاد شده با روش کشندگی میگوی آب شور فعالیت زیستی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 99/48%از گیاهان مورد پژوهش دارای فعالیت بازدارندگی بین 44 تا 002/44% می باشند. همچنین 70/47% از گیاهان مورد بررسی فعالیت بازدارندگی اندک داشتند. همچنین 3 نمونه کنترل، دارای فعالیت بازدارندگی بین 46/64 تا 100 را داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از روش کشندگی میگوی آب شور می تواند یکی از روش های سریع غربال گری گیاهان دارویی باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت بیولوژیکی، میگوی آب شور، گیاهان ضدسرطانی
|
  • Ali Behzad, Zahra Manafi, Mohammad Ranjbar Page 141
    Background And Objectives
    Nowadays, bacteria are widely used to recover copper from waste, ore, and concentrate. It is very important to understand bacterial performance in relation to materials with different mineralogy in order to select appropriate bacteria and improve bioleaching processes with high performance. As a consequence, the aim of this study is to investigate the effect of smelter dust and flotation concentrate mineralogy on copper recovery from the materials using mesophilic bacteria.
    Materials And Methods
    The effect of processing material mineralogy on biological extraction of copper was investigated using a couple of material with different mineralogy, metallurgical dust and concentrate of Sarcheshmeh copper complex. Bioleaching experiments were performed by using mixed culture of A. ferrooxidans, A. thiooxidans and L. ferrooxidans from Sarcheshmeh Copper Mine in shaker utensils.
    Results
    Metallurgical dust mostly contained secondary sulphides products such as chalcocite and covellite, and concentrate mostly contained primary sulphides product such as chalcopyrite. The extraction rate of copper was achieved 0.835 g/L/day and 0.403 g/L/day from dust and concentrate, respectively. Also, kinetic studies showed that the rate constants of dust and concentrate were 0.125 day-1 and 0.010 day-1, respectively.
    Conclusion
    The impact of mineralogical characteristics of the material on bioleaching operations was significant. Due to highly solubility rates of secondary sulphides, recovery rate and a higher overall copper recovery was obtained from dust in comparison to concentrate. Chalcopyrite oxidation was stopped at relatively low amounts (about 44%) and additional bioleaching time have not been improve it. The experiments showed that standard mesophilic culture at 35 ° C was very successful in bioleaching of secondary sulfide minerals, but bioleaching of primary copper sulfide minerals especially chalcopyrite by the culture was not effective.
  • Sadegh Ghorbani-Dalini, Mohammad Kargar, Abbas Doosti, Pejman Abbasi, Negar Souod Page 149
    Background And Objectives
    The increasing rate of clarithromycin resistance in H. pylori is recognized as a significant contributing factor for treatment failure. The aim of this study was to representing a real-time PCR assay in comparison with disk diffusion method for detection of clarithromycin resistance in H. pylori.
    Materials And Methods
    This Experimental study was performed on 45 H. pylori specimens isolated from gastrointestinal disorders patients. In all samples, presence of H. pylori was confirmed by using culture, rapid urease test and conventional PCR. Also, clarithromycin resistance were assessed by using CLSI (Clinical and Laboratory Standard Institute) protocol and real-time PCR using specific primers and probe for H. pylori peptidylteransferas region of 23S rRNA gene.
    Results
    Disk diffusion method identified 20 (44.44%) samples as susceptible and 25 (55.56%) samples as resistance to clarithromycin. But, real time PCR were identified samples as 20 (44.44%) with susceptible genotype, 5 (11.11%) with mix genotype and 20 (44.44%) as resistance to clarithromycin genotype. Also results showed that sensitivity of this assay was equal to 40 bacteria or 80 copy number of 23S rRNA gene.
    Conclusion
    Results showed that Real-time PCR assay has high accuracy for identifying clarithromycin resistance in short time.
  • Majid Moghbeli, Hamid Noshiri Page 155
    Background And Objectives
    Amylase is one of the important industrial enzymes, which is used in the food industry, detergent production, glucose, textile, and paper making. Bacillus spp. are considered as a major amylase and protease producer microorganisms. The main purpose for the study is isolating amylase positive thermophile Bacillus Spp. from hot sources of Semnan province.
    Material And Methods
    Soil, fertilizer and water samples were collected from environment and the hot springs. After dilution preparation, samples were cultured on starch agar medium and then, potential of amylase producing was measured. Alpha-amylase enzyme activity of isolates was measured using di-nitro salicylic acid (DNS) method.
    Results
    Among 10 amylase producing isolated bacteria, two samples showed the highest amylase activity, 104.5u/ml and 61.2u/ml respectively. Although both the samples were diagnosed as Bacillus spp. one of them was belong to mesophile species while another one was detected as thermophile Bacillus. The thermophile Bacillus has been detected as a member of B. licheniformis according to Bergey’s Manual of Systematic Bacteriology.
    Conclusion
    Due to high consumption of amylase enzymes and lack of producing the enzymes in Iran, The isolated Bacillus licheniformis in this study, with 61.2 U product per mL, can be introduced as candidate for produce the favorite amount of the enzyme after proper genetic manipulations.
  • Najmeh Namdar, Yahya Tahamtan, Mohammad Kargar, Mohammad Hosein Hoseini Page 161
    Background And Objectives

    E. coli O157:H7 is recognized to be one of the most important food-born pathogens causing hemolytic uremic syndrome (HUS). The purpose of this study was to evaluate the effects of probiotics Bifidobacteria spp. against growth or activity of E.coli O157:H7 was used in vitro.

    Material And Methods

    This experimentally study was performed on strains isolated from clinical samples and standard E. coli O157:H7. All samples were enriched on BHI and TSA media and then, cultured on CT-SMAC. For confirmation of verotoxigenic E. coli, biochemical, serological testes, multiplex PCR and culture on Vero cell line were performed. Also, agar gel diffusion assay was used to detect the antagonistic activity of the probiotic bacteria against pathogenic bacteria.

    Results
    Result And Discussion

    According to used amount of probiotic, all the investigated strains showed a 15-30 diameter blanked area on Shiga producer E. coli O157:H7. The effect has been repeated in neutral pH, while organic acids had any meaningful effects on the pathogen strains.

    Conclusion

    Probiotics are able to inhibit growth of E.coli O157:H7 and it’s not only because of organic acid or low pH but also it’s because of produce other antibacterial agents.

  • Shilla Jalalpoor, Hamid Abousaidi Page 169
    Background And Objectives
    S-layer is a outer protein in bacteria and archaea which intensifies bacterial pathogenicity due to inhibiting antibiotic’s entrance to cells. Because staffs and hospital surfaces have a major role in nosocomial infections, contaminating this source with S-layer and β–lactamase positive strains of B. cereus can lead to spread the antibiotic resistant nosocomial infections. In this study, in addition to determine the frequency of S-layer and β–lactamase positive strains in hospital environment, their function in inhibition of antibiotic’s entrance has been surveyed.
    Material And Methods
    The descriptive research was performed on 274 samples isolated from Azzahra hospital and Isfahan University during 2005/2007. In order to preparation of samples, 16 hours bacterial culture in TSA (Tryptone Soya Agar) were used and then electrophoresis with 10X SDS-PAGE were performed. Antibiogram were performed with Kirby Bauer method and β–lactamase production, with acidimetric method.
    Results
    From 247 isolated bacteria, frequency of B. cereus strains was %9.49. Eleven sample (84/6%) from 13 isolated B. cereus of staff hand and 1 sample (7/7%) from 13 isolated B.cereus from hospital surfaces produce S-layer nano-structure. According to antibiogram result, non producer S-layer strains, in comparative S-layer producer strains, were more sensitive to antibiotics and all S-layer producer B.cereus strains, produce β–lactamase.
    Conclusion
    Result of this study show high prevalence S-layer and β–lactamase producer B. cereus strains in hospital, that lead to increase antibiotic resistance nosocomial infection and is necessary go on to reduce transfer virulence agent and antibiotic resistant in pathogen bacteria.
  • Mehdi Ebadi, Fatemeh Rahmanian Page 177
    Background And Objectives
    Obesity is one of the most important complication and risk factor for many diseases. Females at any ages except infant are at more risk for urinary tract infections than male. The aim of this study is assessment of relationship between excessive weight gain and UTI.
    Material And Methods
    This cross sectional study was performed on 200 of all pregnant women with UTI who referred to a governmental clinic in Larestan in 2009. All of them fulfill the questionnaires and then divided according to BMI of pregnant women. During third quarter of pregnancy (36-38 weeks of pregnancy), urine culture were followed.
    Results
    The rate of excessive weight gaining in all pregnant women was 43%.The rate of UTI were 4%, 4%, 5%, 7% and 10% respectively in BMI of 22, 23, 24, 25 and 26. UTI rate in excessive weight gain female were 12.5%, 11%, 16%, 12.5% and 12.5% respectively. Uti rate in BMI groups 27, 28 and 29 were 12.5%, 30% and 39% respectively. But UTI rate in BMI 30 and 31 were 50% and 60 % which is comparable with UTI rate of excessive weight gain. Also, results showed that UTI rate especially in female with higher BMI has significant relationship with increasing of pregnancy weight.
    Conclusion
    The results showed that pregnancy weight gain can be considered as predictive
  • Mohmmad Hasan Shahhosseiny, Zohre Esmailii, Elham Moslemi, Parichehre Yaghmaii Page 183
    Background And Objectives
    Infections with Hepatitis B virus in hemodialysis centers still remain as a major problem. The propose of this study is optimization and development of LAMP technique for assessment of HBV infection in serum of hemodialysis patients.
    Material And Methods
    This cross sectional study was performed on totally, 136 serum samples were obtained from the patients how referred to hemodyalis center in Tehran as: 52 serum samples from Mastafa khomaini hospital, 54 serum samples from Chamran hospital and 31 serum samples from Erfan hospital. After DNA extraction, 6 HBsAg specific primers were used for optimizing of reaction conditions and material concentration for LAMP. LAMP products were evaluated by adding 1% SYBER Green and electrophoresis stained by Ethidium-Bromide.
    Results
    LAMP sensitivity was determined as 4 particles in this study. In addition, LAMP technique Showed a high specify for detecting the viruses. Totally, 13and 7 cases of the serum samples of Mastafa khomaini were positive by LAMP and PCR respectfully. Also, 4 and 2 samples for second group and 2 and 2 samples for third group were positive respectfully by LAMP and PCR.
    Conclusion
    The LAMP technique is a more sensitive and cost friendly system to detect HBV in comparison to conventional PCR.
  • Zahra Pourfraidon, Chidananda Sharma Page 193
    Background And Objectives
    Identifying plants with therapeutic properties is a great purpose of novel researches. This study aimed to evaluate anticancer properties of a group of plants with a fast screening method brine shrimp lethality test.
    Material And Methods
    This experimentally study were performed on 19 samples plants, taken from Campus of Bangalore University, with known anti-cancer activity, and three plant samples with known anticancer properties as controls. After extraction of mentioned plants, biological activity of them was assessed using brine shrimp lethality test.
    Results
    The results showed that 48.99% of the studied plants had inhibitory activity between 44 to 44.002%. Also, 47.70% of the investigated plants had little inhibitory activity. Also, three control samples have inhibition between 64.46 to 100.
    Conclusion
    The results showed that brine Shrimp Lethality Test can be rapidly screening plants with anti-cancer activity.